dissabte, 18 d’abril de 2015

TARTA RELLENA DE CREMA Y FRUTAS DE ESTACIÓN, i una mica sobre l'Alícia

Els que no la coneixeu encara no sabeu bé qué us perdeu, l'Alícia Orellana, és una de les nostres col·laboradores habituals i ens sentim molt privilegiats de comptar amb ella.
Va néixer entre fogons a Argentina i des de fa molts anys està instal·lada a la nostra ciutat, experiències com tenir el seu propi catering o treballar ni més ni menys que a Can Baixas, l'han fet una mestra amb majúscules. Fa uns anys va tenir també una parada de Pasta Fresca al mercat de l'Estrella i és que la farina és un dels seus grans dominis, és també una fornera excel·lent, els seus pans són de categoria. Però no només; encarregar-li un catering és garantia d'éxit segur, és delicada i sap combinar els sabors i les textures de manera magistral.

Avui compartim una recepta que va ensenyar-nos tot just ahir al Curs de pastisseria 2. 

El consell final del taller d'ahir va ser molt gràfic i és que diu que, quan era a l'obrador de Can Baixas treballant, i preparava aquest pastís, els deien sempre que la fruita s'havia de col·locar com si fos acabada de caure de l'arbre, i trobo que és un gran consell, a vegades tendim a buscar la perfecció rectilínia i la millor harmonia és la que ens ofereix la natura.
Us deixem la recepta tal i com l'explica ella, en la seva llengua materna.
TARTA RELLENA DE CREMA Y FRUTAS DE ESTACIÓN
Masa sableé
Ingredientes
150g de manteca pomada
100g de azúcar glass
3 yemas o un huevo
250g de harina
5g de sal
Ralladura de limón, y aromas a gusto.
Preparación
Poner en un bol la manteca pomada y el azúcar y batir enérgicamente, perfumar y agregar loas yemas hasta obtener una crema lisa. Tamizar la harina con la sal. Incorporar los secos y unirlos sin manipular mucho. Hace un cilindro y poner en la nevera.
Crema pastelera
Ingredientes
400ml de leche
100ml de nata
120g de azúcar
50g de maicena
4 yemas
Rama de canela, limón y vainilla para perfumar.
Preparación
Llevar a hervor la leche con la nata y los aromas.
En un bol batir los huevos con el azúcar y la micena. Volcar sobre este batido la leche colada y llevar a cocción nuevamente, revolviendo siempre para que no se pegue , cocinar hasta que espese, cuidando que no hierva, para que no coagule el huevo.
Enfriar y poner sobre la tarta y decorar con frutas.Si no se consume en el mismo día antes de poner la crema pintar la base de la tarta con mantequilla y dejar enfriar para que esta haga una capa y no permita dejar pasar la humedad de la crema y se ablande  la masa. Para que la fruta se conserve más y tenga una mejor terminación diluir un poco de mermelada con agua y pintar las frutas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada