dimecres, 15 d’octubre de 2014

Gavardines, una recepta del Cala


La Peixateria Joan i Aurora la trobareu al costat de la Polleria Mezquita, és una parada no massa gran però amb un producte més que bo. La porten entre el Cala i l'Aurora que són marit i muller de tota la vida, i quan diem tota la vida volem dir TOTA. I és que l'Aurora i el Joan, que així es com es diu en Cala en realitat, es coneixen des que tenien 8 anys. Es van conèixer al barri i des d'aleshores no s'han separat mai més.

Venen de família de pescadors i es nota, perquè coneixen el producte com ningú, i es que són ja 4 generacions d'ofici. Es podria dir que tots dos van néixer a la parada. Ara que aneu coneixent a tots els paradistes entendreu millor perquè el nostre mercat sembla una gran família, i és que, qui més qui menys, tots van créixer entre les parades del mercat. Jocs, corredisses, secrets, entremaliadures, migdiades, ...són moltes les històries viscudes per aquests paradistes que un dia també van ser infants.
L'Aurora i el Cala tenen una filla de la que n'estan molt orgullosos, és el seu tresor més preuat. Són gent senzilla que gaudeixen del seu dia a dia i si viatgen els agrada fer-ho a prop, això sí, la seva il·lusió màxima seria anar a visitar els Fiords, a veure si quan es jubilin poden realitzar el seu somni.
Aquí on el veieu, en Cala havia estat un esportista d'elit. Va jugar de porter a l'Europa i el fill d'en Kubala jugava amb ell. Ara ja no fa tant esport, tot i que està fort com un roure. Ara prefereix fer la partideta de domino els divendres amb els companys del mercat, a migdia quan la feina baixa una mica.
L'Aurora és de les que sempre té un somriure als llavis, li agrada la seva feina i la fa amb dedicació, cuida molt la clientela i és amable amb tothom.


Ara fa uns dies ens va proposar la recepta que us expliquem.


Ingredients per 4 persones (1'5 per persona)
16 sardines sense espina
all
julivert
ou
farina 
farina de galeta
oli d'oliva del 0'4

Renteu les sardines que l'Aurora us ha preparat.
Trinxeu 3 alls i julivert abundant.
Farciu les sardines i tanqueu-les com un llibre.Arrebosseu-les amb farina de blat, ou i farina de galeta.Fregiu-les amb oli abundant i ben calent.
A mida que les aneu fregint poseu-les sobre un plat amb paper absorbent per tal que deixin anar l'excedent d'oli.Serviu i gaudiu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada