dimecres, 4 de juny de 2014

Barat escabetxat i la parada on treballa la MontseSobre la cuinera:

La Montse té una cara amable, és de les que li costa poc somriure, la trobareu davant del Carles, un altre peixater que ja us vam presentar. Té una parada petita però que fa molt goig, ara aquests dies ens recomana que mengem peix blau, per fer salut i perquè ara n'és la temporada i s'ha d'aprofitar el sabor i el preu.
La Montse porta més de 30 anys exercint la professió de peixatera. Va començar amb 12 anys ajudant a la seva mare netejant peix els dissabtes a la seva parada del mercat de la Trinitat. Als 18 anys va deixar d’estudiar i va començar a anar amb ella al Mercabarna. Ha treballat al mercat del Ninot uns anys i ara des de fa 15 anys porta la parada del mercat de Vall Hebron que té el nom de Peixateria El Ninot de l'Eixample. fins ara que encara em dedico a la peixateria.

Viu a l'Eixample esquerra i quan té temps li agrada molt cosir, el seu preferit és el mig punt, de fet ha fet molts quadres amb aquesta tècnica. També li agrada llegir.


Avui ens proposa aquesta recepta amb barat, peix blau per excel·lència.
Ingredients:

1  barat per persona
Un manat d’alls tendres 
Vinagre de vi blanc 
1 fulla de Llorer 
Aigua 
Pebre dolç
Farina Salem i enfarinem una mica el barat i el fregim. Reservem.


Dins l’oli que resta posem els alls tendres ben trinxats i tot seguit el pebre dolç.Remenem i afegim un rajolí de vinagre i un got petit d’aigua. Hi posem una fulla de llorer i quan arrenqui el bull hi afegim el barat que hem reservat i el deixem que cogui 5 minuts, no més.És una recepta senzilla però molt fina, els alls tendres li aporten un sabor suau i amorós.


Es pot consumir calent acabat de fer o fred l'endemà. Es pot conservar una setmana tranquil·lament.

Podem fer la mateixa recepta amb sardina o seitó.


1 comentari: