dissabte, 30 de novembre de 2013

Brou de carn per passar el fred


Avui us parlarem de l'Emilio, té una parada just davant de la drogueria del mercat. (Per cert, una drogueria que té de tot i més.)
Els pares de l'Emílio, abans que s'inaugures el mercat, ara fa 44 anys, tenien un botiga al barri. Quan es va obrir el mercat van decidir traslladar-se aquí i ara és ell qui la porta. Però no és l'única parada, no. També en té al mercat de la Llibertat i al Carmel.


Ens explica que el consum de carn ha canviat molt, creu que es deu al canvi d'hàbits: ara es compren més pre-cuinats, les dones treballen, la gent té poc temps,...
A les seves botigues es ven vedella catalana de qualitat, xai, bou i alguna cosa de porc. Diu que la carn que té no es pot considerar 100% ecològica però que és de bona procedència, de fiar, vaja!!
La casa on va nèixer és ara casa d'un altres coneguts del mercat, la gran família del mercat.
Heu de saber també que l'Emilio és un gran aficionat a les motos i al voleibol, segur que més d'un dia us l'heu creuat pel barri conduint la seva flamant moto. Doncs ja coneixeu l'Emilio Jordan, el carnisser del barri de tota la vida.

Avui li hem demanat que ens expliqués com es fa un brou per passar aquest fred que apreta ara fa uns dies. De seguida ha passat la pilota a la Mª José i la Margarita. Elles són les que podreu trobar sempre despatxant i assessorant-vos en allò què calgui, l'Emilio va voltant botiga a munt botiga avall.


Aviso que és un brou per ressuscitar un mort, un brou dels que van bé per passar el fred d'aquests dies i agafar energia a tope!!!

Ingredients per 4 litres de brou (2 euros per litre)

de vedella:

1 os de la pota 
1 tros de conill 
1 tros de cap de costella 

de porc:
un os de l'espinada
un os salat de porc

de xai:
un tros de pit

de pollastre:
la carcanada

herbes del caldo
una meitat de col

2 patates grosses
6 litres d'aigua


Primer fem bullir els ossos amb aigua i sal 1 hora, netegem les impureses que floten amb l'espatula, després afegim la resta de la carn, fem bullir una hora més i rectifiquem de sal.Aleshores afegim les herbes juntament amb la col i les patates i fem que bulli 40 minuts més.


Colem i reservem tot allò comestible i que us agradi menjar a part del brou.
I ja tenim un fabulós brou de carn per fer-ne sopes, arrossos i el que més ens agradi.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada