dijous, 17 d’octubre de 2013

Penques arrebossades, amb mel


Avui us parlarem de la Núria, la propietària d'una de les fruiteries que tenim al mercat. 


Quan li preguntes sobre el com i el perquè de treballar al mercat riu.


'No vaig estudiar', diu. De seguida s'entén perquè està tan a sobre dels estudis del seu fill, el vol fer un noi amb coneixement perquè pugui triar ser el que vulgui quan es faci gran. I és que n'està molt d'ell, i procura ajudar-lo amb tot el que pot.
D'anys en porta un munt al mercat, la parada ja era del seu pare i ella amb 14 anys va començar a treballar-hi. 
Quan li demanes una recepta el cap li treballa de pressa, és bona cuinera i coneix bé el producte que ven. Vam quedar un dia per parlar-ne i ens va proposar un saltejat d'espàrrecs, bolets i alls tendres, però vam preferir deixar-ho per més endavant fins que sigui temporada. I és que és tan important consumir productes de temporada, es guanya en sabor, en qualitat, en preu... i és més sostenible sens dubte. Si consumim productes collits prop de casa estem afavorint el nostre entorn geogràfic i social però també la nostra salut. Pensant-t'hi bé, té gaire sentit menjar una fruita que ha hagut de viatjar en avió? Reflexionem-hi.....

Finalment la Núria es va decidir per les bledes, n'estava posant a la comanda i com una llum va aparèixer la inspiració. Penques arrebossades!!!!, va dir. Això si que és cuina d'aprofitament. Aquí no llencem res, escolti!!!

Aquí us la deixem:

Ingredients per 4 persones (preu per persona 25 cèntims)

penques de bleda
Farina de galeta (pan rallado en castellà)
ou
Sal
oli
mel

Peleu les penques i renteu-les bé. Bulliu-les uns 10 minuts, no massa més, amb aigua i sal. Arrebosseu amb ou batut i sal i farina de galeta.Fregiu amb oli abundant i deixeu assecar sobre paper absorbent.


Serviu amb fils de mel per sobre.

1 comentari:

  1. Noia, quin plat més bonic i suposo que gustós, d'una cosa tan senzilla i discreta!!!

    ResponElimina