dilluns, 28 d’octubre de 2013

Gran Recapte. Blogs contra la fam.


El Gran recapte


El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra.


El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.
Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició.
El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.Els Bancs d'Aliments a Catalunya


Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades d'AQUI, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Aquí podreu trobar la informació oficial del Banc dels Aliments: GRAN RECAPTE D'ALIMENTS 2013


Què hi podem fer, els blogs?

A més de col·laborar al Gran Recapte a nivell personal, com a bloguers també podem ajudar a fer difusió. 
Blocs Contra la Fam és un event nascut a Facebook per tal de promoure el Gran Recapte 2013 que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 29 i 30 de novembre de 2013. Els blogs adherits publicarem una recepta barata i senzilla a partir d’avui mateix al Facebook. Aquesta recepta ha d'estar centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments, i en el post s'ha de linkar a aquesta entitat. Hem triat aquest format perquè volem que els nostres posts, a més de sensibilitzar els lectors per fer aportacions a la campanya, siguin també una font d'informació culinària pels que, usuaris o no del banc, emprin llegums, oli, pasta, llaunes, conserves...També som presents a Twitter: si voleu parlar de nosaltres podeu fer servir els hashtags #blogscontralafam i #blogscontraelhambre. Aquest blog va nèixer per recopilar totes les receptes que ens arribin, i donar continuitat així a la idea fora de Facebook. Un cop acabat el Recapte, pujarem aquí les receptes que ens envieu. Si us voleu adherir a la iniciativa, feu-ho si us plau a través de Facebook o envieu un mail a algun dels blogs organitzadors.

Vosaltres què fareu?
Jo ja ho tinc clar!

1 comentari:

  1. Veig que heu agafat la notícia del meu blog, oi? Vinga, som-hi! Com més serem més ajudarem!! petons

    ResponElimina