dijous, 13 de juny de 2013

Inauguració de l'aula gastronòmica, Taller ofert per l'associació de dones Mas Falcó-Penitents

La Fina i la Conchi


Quin matí més entretingut que hem tingut avui al mercat!! Una colla de dones de l'associació de  dones Mas Falcó-Penitents han estat les primeres a inaugurar la fabulosa aula del mercat.
Arrossegades per la incansable Fina Navarro i la seva companya la Conchi Ruiz, han pogut gaudir d'una classe de cuina molt enriquidora. La Fina és una dona amb empenta que organitza tota mena d'activitats a l'associació i pel que hem pogut veure és molt estimada. A més de cuinar fa classes de gimnàs de manteniment i de ball, organitza sopars i està disponible a tothora pel que calgui. Alegre i positiva, transmet ganes de viure i fer coses. La seva companya, la Conchi li dona suport en tot el que fa. 

Avui doncs, les dues en han cuinat un menú per llepar-se els dits: 

Cigrons amb espinacs i xoriço
Lluç amb salsa verda
Broquetes de fruita de temporadaTan el primer com el segon plat han estat cuinats amb un sofregit previ, aquest és un detall molt important. El sofregit fa que després el plat sigui molt més gustós.
Els espinacs si són frescos millor.


Amb el cap del lluç, la Fina ha fet un fumet senzill, afegint-hi una mica de julivert, i l'ha fet servir posteriorment per coure el plat. Un altre secret és el fet d'afegir brins de safrà com a retoc final, la darrera estona de xup-xup. L'aroma és un altre.
També, ha fet servir angules congelades per donar-hi un toc diferent.

Per les broquetes ha deixat macerar les maduixes amb suc de taronja, un raig de llimona i un rajolí d'anís. El punt de l'anís, espectacular. També hi ha afegit un pèl de sucre.

Un cop acabats els plats els hem pogut degustar per comprovar com n'eren de bons. La presentació ja era exquisida, l'olor deliciosa però el tast ha estat encara millor. Té raó la Fina quan diu que el menjar primer es menja amb els ulls. És mot important que la presentació sigui bonica, sempre es menjarà més de gust.

Doncs ja ho sabeu, cada dijous fins al 18 de juliol us esperem a l'aula gastronòmica a les 10 del matí. La setmana vinent tindrem gaspatxo, pollastre amb cervesa i síndria. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada