divendres, 7 de juny de 2013

Com hem de coure el cigrons, els consells de la Mª Carme

Coure llegum

Ahir va ser un dia de aprenentatges, el mercat és un bon lloc per aprendre, sempre pots tornar a casa amb sugerències, cosells i fins i tot secrets culinaris.

El tema del cigrons és un tema pelut, sembla mentida que resulti tan complicat quan els cous a casa i en canvi quan els compres ja cuits són tendres i bons. Com s'ho fan? 


El secret dels llegumsLa Mª Carme ens explica alguns secrets molt útils:


  1. Cal deixar-los en remull un mínim de 12 hores.
  2. L'aigua del remull ha de ser mineral, tèbia i amb sal.
  3. Cal esbandir-los abans de posar-los a l'olla.
  4. L'aigua on els courem pot ser freda o calenta, però cal que sigui mineral.
  5. Cal posar aigua que cobreixi els cigrons i dos dits més. Si ens posem massa ballarien i quedarien oberts i sense pell.
  6. Un cop arrenqui el bull, no han de parar de bullir, si ens calgués afegir aigua hauria de ser aigua bullent.
  7. El temps de cocció amb l'olla normal és de 1 hora 30 minuts aproximadament. Si usem l'olla exprés seran 45 minuts i si es fa servir la ràpida uns 7/8 minuts amb les dues anelles.

Secrets de mercat

Coure llegums

Coure llegums

Cigrons a punt

Increïble, mentre us escric s'estaven acabant de coure i ara els he anat a tastar. Qué bons, i que tendres!!! Gràcies Mª Carme, confesso que sempre els havia comprat cuits, em feien més aviat respecte. 

Té raó la Mª Carme quan diu que si abans de marxar a la feina els deixeu en remull, al vespre quan arribeu només us cal coure'ls. I de receptes, buf, una pila. Ara per exemple que sembla que ja tenim l'estiu aquí podeu fer fabuloses amanides.

Al proper post us en mostrem una que ens ha suggerit ella mateixa.

Una cosa més de la meva collita, un altre secret que he llegit és l'us de l'alga kombu quan coem llegum. És una alga molt usada a la cuina japonesa i que fa més digeribles els llegums, a part de tenir moltes altres propietats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada